請教,如何編制時間表

本人已經中4了,第二批334白老鼠。

中4都已經過咗半學期了,成績都同之前差唔多,成績應該可以算係中中程度啦,唯獨英文係中下程度或者下上程度。我唔想再hea落去啦,我想溫習,令成績更上一層樓,麻煩各位比下我D意見,或者幫我制定時間表。

首先,以下係我日常時間表

7:00 起身

8:10——13:00 上堂

13:00——14:00 午膳

14:00——15:30 上堂

16:00 返屋企

18:20——19:00 食飯

19:00——20:00 沖涼

20:00——22:30 hea

22:30 訓教

然後,我讀ICT同BAFS,以下係我個成績啦

中文,我就普通合格啦,但係我覺得D文章好似不知所雲咁;

英文,我就有D進步啦,但係我地學校程度比其他學校差,加埋學校D人成績 又差,阻住進度,雖然我鶴立雞群加埋老師有心教我地,但係係咁嘅 學習環境,想學好都難啦;

數學,可以算係我最勁個科,90幾分,接近滿分,我修讀M2,但係都半學期 啦,個miss都未開始教,又kai kai地,加埋又係學校D人,唉,慘啦

通識,呢科都幾易下,不過其中一科能源科技,個死人miss偏心到死,基本 上都冇乜問題;

ICT,呢科,基本上冇問題,死背唔係問題,而且我都考到80幾分;

BAFS,商業死背,會計暫時都幾易下,我諗遲D應該係揀商業,財務未教, 死又係個啊sir kai kai地,不過問題都唔大。

對於我地班D人,我好憎啊,成績差就只掛住玩,溝女;成績好唔係自閉,成日認為自己冇希望啦,入唔到大學啦,跟住對其他成績好嘅人有所猜忌,成日認為會被人超過,另一邊就係超級串,成日纏住高Form學兄/姐,睇到我都唔順眼,如此不如自己溫書算了。

最後,就係我冇揀到econ依家好後悔,我諗住自修econ唔知好唔好?有D人話,修BAFS就應該修埋econ,都唔知好唔好呢?麻煩比下意見啦。sorry,問題長得濟,分又少,麻煩大家幫幫手啦,thank you

2 個解答

評分
  • 10 年前
    最愛解答

I do not mind your long question. Instead, please do not mind I type English.

Ask yourself why you want studying better? The answer is to study in U in the future, right? Once you have the target which you cannot reach at this moment, you should have drive and determination for achievements.

From your timetable, you wasted too much time after home return, from 1600 - 1830 and 1930 - 2230. How can one bathing last for an hour? Are you doing Spa there? You must use these time in revision.

If you really want to have better results, you must study harder. And you must develop the habit to open the books initiative daily. Should you have satisfaction obtained from better results, there is extra drive for you.

I do not recommend you taking 1E by self-revision. It is too difficult even you take private tutorials. Concentrate on your 2E and work hard on them. And do not forget you need to revise hard on languages! As you said, your English is not good, and so lots of drilling are needed.

BAFS and Econ. can be regarded as two different subjects. There is no obvious advantage if you take both and apply Business in U. Your current selection is okay.

Please work hard after reading it! Hope I can help you.

資料來源: Mathematics Teacher Mr. Ip
  • 10 年前

sorry,今日冇時間上,搞到冇時間揀你為最佳答案,thank you mr ip,仲有我應該打錯,系19:30-20:00

還有問題嗎?立即提問即可得到解答。