有咩台劇好睇[15]

有咩台劇好睇

越多越好

5 個解答

評分
  • 1 十年前
    最愛解答

1st 極度推介

下一站,幸福

(吳建豪、安以軒、許瑋甯、吳慷仁主演, 小小彬好可愛牙,台灣播至第14集)

2nd 推介

海派甜心(羅志祥、楊丞琳主演,台灣播至第9集)

3nd 推介

桃花小妹(汪東城、王心凌、辰亦儒主演,台灣播至第11集)

2009年

痞子英雄

桃花小妹

終極三國

敲敲愛上你

2008年

翻滾吧!蛋炒飯

蜂蜜幸運草 (台灣電視劇)

黑糖群俠傳

籃球火

命中注定我愛你

霹靂MIT

無敵珊寶妹

原來我不帥

這裡發現愛

2007年

公主小妹 (電視劇) GOOD!!!

18禁不禁

鬥牛,要不要

惡作劇2吻

惡女阿楚

放羊的星星

黑糖瑪奇朵

換換愛

櫻野三加一

終極一家

轉角*遇到愛

我在墾丁*天氣晴

2006年

白色巨塔 (電視劇)

東方茱麗葉

格鬥天王 (電視劇)

花樣少年少女 (台灣電視劇)

深情密碼

微笑PASTA

2005年

惡作劇之吻

惡男宅急電

惡魔在身邊

王子變青蛙

if you want to know more details , you may send me e-mail:)

i hope it can help you

資料來源: me
  • 1 十年前

1.命中注定我愛你

2.惡魔在身邊

3.惡作劇之吻

4.惡作劇2吻

5.下一站,幸福

6.桃花小妹

• 1 十年前

我系台劇迷,我睇過d台劇認為值等得推介個d系曬下面啦,希望你認同啦,其實系按我心見中好睇次序黎排(順序12345,一系最喜歡)

命中注定我愛你(勁勁勁超級好睇,第12集被評為被淚水淹沒又笑的一集,你一定哭,因為劇情扣人心弦加上男女主角的深情演技,劇的劇情可以令你又哭又笑,每一集有睇頭)(阮經天 陳喬恩)一定要睇,唔系後悔.........

下一站幸福(勁勁勁好睇,男女主角都咁慘,男主角患癌,被母親逼與女主角分開,女主角身世堪荷可憐,每一集都有高潮同埋走溫馨及愛情的路線,小小彬好可愛架。)

不良笑花(爆笑愛情喜劇,睇完唔想笑都幾難,雖然女主角系白痴d,把聲又好頂唔順,但你睇落去真系會比佢吸引。)

海派甜心(同上面個套一樣系爆笑愛情喜劇,睇完唔想笑都幾難,小豬白痴得黎又可愛到爆喎,劇情唔錯)ps豬迷唔好介意我話小豬白痴,sorry

鬥魚(可能耐左d,不過劇情唔錯,亦可以扣人心弦)

ps唔好抄啊,我自己d意見黎架。

資料來源: 自己
  • 1 十年前

我的見意:

鬥牛要不要,補習天后,公主小妹,黑糖瑪奇朵,

終極一家,18禁不禁,轉角遇到愛,流星花園,

愛殺17,我的憶萬麫包,惡作劇之吻,惡作劇2吻,

2009-12-28 15:56:10 補充:

命中注定我愛你,下一站,幸福,海派甜心,

終極3國,桃花小妹,王子變青蛙,

• 你覺得這個解答怎樣?你可以登入投選解答。
  • 1 十年前

命中注定我愛你...

雪地裡的星星...

愛情魔髮師...

18禁不禁...

海豚灣戀人

公主小妹..

花樣少男少女...

王子變青蛙,,,

天國的嫁衣

男丁格爾...

鬥魚(幾出名的)

終極一班...

情定愛琴海...

西街少年...

惡作劇之吻

惡作劇2吻

愛情合約....

還有問題嗎?立即提問即可得到解答。