20分既動畫!!!!!!快快快!!!!!!!!!!

我要少女動畫~唔係血腥..暴力..同咩脫線@@

一定要係多 男 追 一 女 個種

畫功同畫風一定 要 靚

唔可以 太 old

男女主角唔可以 太 廢

而且要係 令 仔 令 女

最好以女主角為 中 心

唔要情節好 慢 個d(hea下hea咁) = ="

仲有主角唔好太細個...一定要係中學!!!!!!!!!!!

有以下例子:魔界女王候補生..金色琴弦

---------------------------------------------

以下係我睇過既

戀之魔法波波糖,色誘中毒,旋風管家,守護甜心,犬夜叉,機動戰士00/seed,櫻蘭,公主公主,愛麗絲學園,龍x虎,夏娜,伯爵與妖精..

超齡細..偶像宣言..S.A特優生..吸血鬼騎士

更新:

我要既係動畫wo~

1!!!!!!尋找滿月冇令仔= =

2!!!!!!紳士同盟冇得睇...

3!!!!!魔侦探洛基都係!!!!

唔岩bo~

6 個解答

評分
  • 1 十年前
    最愛解答

我搵左好耐..幫你搵呢d-3-

吾知岩吾岩你心水 -3-"

1. 魔法水果籃 / 生肖奇緣 / 水果籃子 / 幻影天使 (全26集,推薦)

2. 極上! 超人氣委員長 (17集連載中,,教你化妝打扮,有愛情成分=],,推薦)

3. 魔法禁書目錄 (全24集.算係戰爭類掛..)

4. K-NO! / 輕音少女 (全12集+番外,音樂,推薦)

5. 型仔湊女記 / 愛你寶貝 / 寶貝我愛你 (全26集)

6. 英國戀物語艾瑪 (全12集)

7. 艾瑪2

7. 驚爆草莓 / 草莓狂熱 (全26集,GL)

8. 下一站天后 / 華麗的挑戰 (全25集)

9. 我們的存在 (全26集,推薦)

10. 蜂蜜與四葉草 (推薦)

第一季 全24集

第二季 全12集

11. 戀愛情結 (全26集,愛情喜劇,雖然畫風麻麻,但值得一睇)

12. 玩偶遊戲 (全102集,d人物講野勁快= =,不過好好睇=] )

以下並吾係少女動畫,,但 係身為女仔既我介紹比你=] ::

(**=我覺得畫風令)

1. Zombie-Loan / 僵屍借貸 (全12集)

2. 潘多拉之心 / 潘朵拉之心** (17集連載中,推薦)

3. 07-Ghost / 神幻拍擋*** <美型動畫xD (16集連載中,推薦)

4. 元素獵人 (4集連載中)

5. 四葉遊戲 (好有觸感) (17集連載中,推薦)

6. 涼宮春日的憂鬱 (其實我自己都睇吾明-_-)

7. 涼宮春日的憂鬱2009 (同上)

8. 神樣家族 (全13集)

9. 天使領域 (全26集,推薦)

10. 百變小櫻 / 庫洛魔法使 (全70集,推薦)

11. 七色星露 (全12集)

12. 喜歡就是喜歡 (全13集,BL)

13. 後天的方向 (全12集)

14. 天使怪盜 (全26集,推薦)

15. 神風怪盜貞德 (全44集)

16. 薔薇少女** (男主ok廢,,不過超好睇)

第一季 全12集

第二季 全12集

ova 全2集

17. 零之使魔** (推薦)

第一季 全13集

第二季-雙月之騎士 全12集

第三季-三美姫之輪舞 全12集

第三季ova 全1集

18. 魔法老師

第一季 全26集

第二季 全28集

真人版 全25集

白之翼(ova) 全3集

19. 不公平抽籤 / 不平衡抽籤 (全12集)

資料來源: 我整理左成個鍾頭-_-請勿複製。
  • 1 十年前

有奇蹟少女呀!!2家係做緊第(1)ok好看...

• 1 十年前

我的建議:

True tears

魔法禁書目錄

ef - a tales of memories

ef - a tales of melodies

School rumble I+II

簡單易懂的現代魔法

Clannad

君吻

強吻

暫時咁多 一時3刻記唔起~

資料來源: me
  • 我知ge就呢D,全部都好好睇ge~

1.真珠美人魚

2.奇幻魔法melody

3.彩雲國物語

4.新安琪莉可

5.魔法水果籃

6.遙遠時空-八葉抄

7.星河滿月

8.華麗的挑戰

9.玻璃面具

10.天國少女

11.極上!超人氣委員長

資料來源: me
  • 你覺得這個解答怎樣?你可以登入投選解答。
  • 午月
    Lv 6
    1 十年前

紳士同盟+尋找滿月啦~!!

十二歲的女孩神山滿月在父母雙亡後,由外婆照顧扶養.

由于始終惦記著到美國留學的英知,滿月雖然喉嚨長瘤,但為了實現他們分手前的約定,滿月積極地想成為知名的歌手,卻受到外婆的阻止.

滿月為了參加歌手比賽,于是只好想盡辦法離家出走,這時出現了一對原本要奪走滿月性命的死神拍檔"青蔥拉面",卻在滿月的說服下,幫助她化身為十六歲的少女,以"芙璐夢"(Full Moon)之藝名參加歌唱大賽,並獲得出道的機會……

2部都好好睇+!![我自己就中意《同盟》多D囉~]

希望你會中意~如果中意令仔,《魔侦探洛基》就一定要睇~

資料來源: 自己- -
  • 1 十年前

有以下例子:尋找滿月

資料來源: 網址
還有問題嗎?立即提問即可得到解答。