5 個解答

評分
  • 1 十年前
    最愛解答

    (-2 a^3 b^2)(5 a^4 b^6)

    = (-10 a^3 b^2)(a^4 b^6)

    = (-10 a^7 b^2)( b^6)

    = -10 a^7 b^8

    --------------------------------------------------------------

    (-3 a^2)(2 a)(-8 a^3)

    = (-6 a^2)(a)(-8 a^3)

    = (48 a^2)(a)(a^3)

    = (48 a^3)(a^3)

    = 48 a^6

    --------------------------------------------------------------

    -2 y^6 / y^2

    = -2 y^4

    --------------------------------------------------------------

    54 x^8 / (9 x^3)

    = 6 x^8 / (x^3)

    = 6 x^5

    --------------------------------------------------------------

    -24 a^5 / (-2 a^2)

    = 12 a^5 / (a^2)

    = 12 a^3

    --------------------------------------------------------------

    做咁多先, 分開 post, 做埋比你, 太多啦

    --------------------------------------------------------------

  • 1 十年前

    豈有只做一半以用作霸頭位之理,枉為博士級的知識+份子。---> 講得好!!!

  • 1 十年前

    Henry Lee Sorry!因為我無時間選你!自動變咗網友票選!!!

  • 1 十年前

    (-2 a^3 b^2)(5 a^4 b^6)

    = (-10 a^3 b^2)(a^4 b^6)

    = (-10 a^7 b^2)( b^6)

    = -10 a^7 b^8

    資料來源: ```````
  • 你覺得這個解答怎樣?你可以登入投選解答。
  • 1 十年前

    2.-10a^7b^8

    3.48a^6

    4.-2y^4

    5.6x^5

    6.12a^3

    7.-7m^6n^3

    8.-54d^3

    9.t^(7x)

    10.a^6b^8

    11.15a^4b^3

    12.u^4

    資料來源: 自己
還有問題嗎?立即提問即可得到解答。