點樣打箭咀?→

點樣打箭咀 in word?→

→ 呢個係我手寫板,my teacher know how to 打

更新:

I don't know how to use 九方.

更新 2:

What is insert?

更新 3:

I don't know how to use 倉頡.

7 個解答

評分
  • 1 十年前
    最愛解答

打 ==>

會自動變 →

或者在倉頡/速成模式選 Ctrl + Alt + , 即可選

資料來源: 自己
  • 1 十年前

你有冇速成? 你可以right click,,press 速成..then press 符號, then have ga la!

資料來源: me( banana) !!
  • 1 十年前

-->

2007-12-30 03:29:41 補充:

唔好見我咁簡單,真係work ga,唔信你自已試下

• 小強
    Lv 7
    1 十年前

其實喺打字區域裡面打字時,可選擇速成/倉頡,然後於速/倉按滑鼠右鍵>符號就得啦,唔駛特登開個word 出黎搵。

希望我可以幫到您啦!

2007-12-23 22:03:48 補充:

九方都係打字嘅其中一種方法,只係用數字鍵用1-9及0就打到好多字

2007-12-29 15:39:49 補充:

唔識倉頡都可以用速成

2007-12-31 14:50:23 補充:

係按 -- !!!唔係 ==

資料來源: 自己精心製作
  • 你覺得這個解答怎樣?你可以登入投選解答。
  • 1 十年前

ait+41465=↗

ait+41466=↙

ait+41464=↖

ait+41467=↘

ait+41463=→

ait+41462=←

ait+41461=↓

ait+41460=↑

希望幫到你''xd''

• 1 十年前

你也可以用倉頡

按 Ctrl + Alt +,

然後選擇 ' N '

結果就是 ' → '

( * 備註:有些情況,不能使用此方法,例如:e-buddy, meebo 等。但在 Word 是可用的。 )

資料來源: 自己經驗
  • 1 十年前

你可以係word 度選insert -> symbol, 當中會有箭咀

如果你想short cut, 可以打 "2192" 之後按alt+x

2007-12-23 21:52:08 補充:

打 [ 2192 ] 按alt x

還有問題嗎?立即提問即可得到解答。