? 發問於 社會及文化語言 · 1 十年前

english dictionary

我想我ge英文可以有進步,所以我想買本英英字典

我今年升中三

你地認為邊本字典會arm我用呢?

聽人講collins cobuild 同 longman 都幾好

我應該買邊本好?

仲有,我應唔應該買advanced learner? 會唔會程度太深唔arm我嫁?

6 個解答

評分
  • 1 十年前
    最愛解答

i would recommend longman dictionaries.

a dictionary for advanced learner is definitely suitable for a form 3 student like you. take it easy, it's not as difficult as you imagine.

addition suggestion and opinion:

i've started to use longman dictionaries for advanced learner since i was form 1.trust me, it's not difficult at all.

besides such dictionary, i would highly recommend you to buy a theasaurus....cos you would need to have a great deal of vocabularies when you're in form 4.

資料來源: my own experience
  • 5 年前

only send this directly to a responsible buyer's"

• 1 十年前
    資料來源: from Yahoo
  • cw
    Lv 6
    1 十年前

longman is better. It is English from the u.k. Collins is AMerican English.

• 你覺得這個解答怎樣?你可以登入投選解答。
  • 1 十年前

我覺得你應該買"牛津高階英漢雙解詞典",即封面紅色有個好大A字個本。呢本詞典既解釋同example都好同仔細。雖然係advance,但係唔洗怕深的,因為佢簡單既字都有得查,即使好深的字都唔怕,既然係一本詞典,幾深的字都可以解到比你聽同教你點用。仲有呢本野你讀完大學都可以繼續啱用。

同埋,我建議你係書展買(好似7月18日開始),一本字典唔平,書展會有折。

• 1 十年前

我依家升中四

我做字典都喜歡用 longman 的

因為 longman 有分到d音,如doc.tor

同埋佢d例子都唔錯,,我喜歡

中三唔洗買咁深,,太深你都做唔到的

只是浪費金錢和查字共時間

還有問題嗎?立即提問即可得到解答。