五月天香港演唱會run down (2007/05/04)

請問有沒有人可以提供,五月天在2007年5月4日演唱會的run down?

謝謝!

更新:

謝謝你們~

其實,我真的不是喜歡五月天很久!

現在是越來越喜歡~

真的感激兩位的回答!

更新 2:

又不好意思啦!

我又想問多一個問題!

我在看5月4日的演唱會時,我看到有首歌or兩首,我記得不太清楚了~

看到歌詞內容大概是丟電視丟丟丟,丟好多東西的~

另外,是有句是衝啥大,衝啥小~

我找了很久啦~都找不到

希望,兩位可以告訴我~

實在感激~謝謝!

更新 3:

我在想是不是離開地球表面,請問可以提供這首歌的歌詞給我嗎?

好像是唱完雌雄同體後唱的,快歌~

前面丟電視,丟丟丟的那一段是國語,以我所知衝啥大,衝啥小是台語!

真的不好意思~我不清不楚的在問!

3 個解答

評分
  • 多貓
    Lv 7
    1 十年前
    最愛解答

次序如下:

武裝

香水

風若吹+軋車

為我而生

晚安地球人+瘋狂世界

雌雄同體

離開地球表面

透露

時光機

天使

摩托車+孫悟空+阿姆斯壯+約翰藍儂+我

垃圾車+寵上天

知足

一千個世紀

擁抱

最重要的小事

我又初戀了

戀愛ING+終結孤單

志明與春嬌

溫柔+憨人

人生海海

(encore)

Paradise+倔強

2007-05-06 22:57:36 補充:

我兩場都有睇,答案100%啱

2007-05-08 20:21:52 補充:

我都覺得丟掉煩惱、丟掉乜好好聽,我諗應該係新歌,我都搵唔到歌詞(呢首歌好鬼得意)。而另外一首應該係唱"洞隻Da"﹐就係佢第一隻碟<志明與春嬌>,我就係因為呢隻歌而成為佢fans。*** 多謝樓下o既朋友,唔好意思,我識歌唔識歌名,所以要老翻你o既答案***

資料來源: 節錄網友ruler1847的最佳回答
  • nico
    Lv 5
    4 年前

請問有沒有人可以提供,五月天在2007年5月4日演唱會的run down?

謝謝!

更新: 謝謝你們~

其實,我真的不是喜歡五月天很久!

現在是越來越喜歡~

真的感激兩位的回答!

代購 五月天香港演唱會2017 !搶先代購!即上 Tickvvetbuynow.com購票吧!

購票連結:

http://www.ticketbuynow.com/mayday_concert/

• 1 十年前

多貓... 多謝你在參考資料有提及我lee個網友!

不像有人節錄了竟當是自己答的!

不過, 知道多咗好多香港人想認識及了解五月天,

身為五迷的我就不跟他計較啦!

2007-05-08 00:22:07 補充:

台語定國語?快歌定慢歌?大約幾時唱?或者記唔記得穿乜嘢衫時候唱?

2007-05-09 01:24:31 補充:

如果係大家都唔認識嘅歌,就應該係離開地球表面!老貓話齌你形容嗰隻"衝啥大"好大機會係志明與春嬌!我都係因為呢隻歌而成為佢fans!

還有問題嗎?立即提問即可得到解答。