匿名
匿名 發問於 娛樂及音樂娛樂圈 · 1 十年前

古巨基和古天樂是否親兄弟?!

古巨基和古天樂是否親兄弟?!

8 個解答

評分
  • 1 十年前
    最愛解答

佢地一定唔係親兄弟啦!!

中文名:古巨基

英文名:Leo Ku Kui Kei

暱稱:基仔、古怪基、老大 、波基 、大頭基、大口基

出生日期:1972年8月18日

出生地點:香港

籍貫:廣東茂名

生肖:鼠

星座:獅子座

血型:不詳

身高:5呎11吋 (180cm)

體重:140磅左右

愛好:唱歌、畫畫、打電玩、上網、snooker

幸運顏色:黃

衣服尺吋:L

視力:百多度散光

自創漫畫人物:Kubi 古比

家居何處:亞洲,香港,新界區

家庭成員:父母、一弟

平均睡眠時間:四至五小時

小學名稱:保良局蕭漢森小學

中學名稱:沙田聖公會林裘謀中學 (F.1 ~ F.5)、沙田官立中學 (F.5 重讀夜校)

中文姓名: 古天樂

英文姓名: Louis Koo

花名: 古仔

出生日期: 1970年10月21日

身高: 181cm

體重: 64 kg

星座: 天秤座

出生地點: 香港

籍貫: 廣東中山

家庭成員: 父母、一弟

言語: 粵語、國語、英文

教育程度: 迦密中學 - 中五畢業

如果佢地係兄弟既話,黠會兩個人都話自己家庭成員有一弟呀!!

• 1 十年前

sure not............

• 1 十年前

有冇可能係呀???

資料來源: me
  • wong
    Lv 5
    1 十年前

否............^_^

• 你覺得這個解答怎樣?你可以登入投選解答。
  • 1 十年前

肯定肯定肯定肯定肯定肯定肯定肯定肯定肯定肯定肯定肯定肯定肯定肯定...........

5係

• 1 十年前

我真係好想知道點解你會問條咁ge問題law!!唔通係因為佢地都係姓古?你都幾好笑ga wor!!佢地梗係唔係親兄弟la!!佢地無論籍貫呀~家庭背景都唔同,如果你走去問基仔父母,有冇生過古仔,又或者問下古仔父母,有冇生過基仔的話,我諗佢地會O曬咀law!!如果同姓就係兄弟姐妹的話,咁黃宗澤就係我亞哥,我恨都恨唔到呀!!!

• 1 十年前

古巨基和古天樂一定唔係親兄弟啦!!!!!!!!!!

• 1 十年前

當然唔係啦,大家個籍貫都唔同,點會係親兄弟呀。

原名 古巨基(Leo Ku Kui Kei)

出生地 香港

籍貫 廣東茂名

出生日期 1972年8月18日

古天樂(古仔),1970年10月21日出生,籍貫廣東中山,

還有問題嗎?立即提問即可得到解答。